Scrum Master oefen examenvragen

Voor wie zich wil voorbereiden voor een Scrum Master certificaat kan hieronder kijken wat voor soort vragen hij of zij kan verwachten op een examen.

Het Scrum raamwerk wat de basis is voor de examens is eigenlijk niet heel ingewikkeld, maar de examens kunnen soms lastig zijn door het (Engelse) taalgebruik en doordat je moet doordenken over bepaalde praktijksituaties.

zie ook hier: Product Owner voorbeeldvragen voor het PSPO-1 certificaat.

Oefen hieronder met de Scrum Master examenvragen

Er zijn verschillende aanbieders van Scrum Master certificaten dus het is verstandig om ook te bedenken welk Scrum certificaat nu het beste past bij jouw leerdoel en situatie. Afhankelijk van de aanbieder van het certificaat bestaat een examen meestal uit 40 tot 80 vragen die je in een uur moet beantwoorden en waarvan je er meer dan 85% goed moet hebben.

Het is verstandig om meer oefenexamens te doen voordat je het examen zelf gaat doen. We hebben hiervoor een PSM-1 proefexamen ontwikkeld, wat je goed kunt gebruiken als oefentoets als je bijvoorbeeld Scrum wilt leren door zelfstudie. Daarnaast hebben we diverse Scrum trainingen die je online en offline kunt volgen om Scrum te leren en om eventueel een certificaat te behalen:

Als je nog vragen hebt over Scrum of over Scrum certificering, stuur ons gerust een berichtje via het contactformulier.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>