Onze trainers

De trainingen van www.projectmanagement-training.be worden gegeven door een groep van samenwerkende freelance consultants, ondersteund door een office manager. Elke trainer brengt zijn eigen specialisaties binnen projectmanagement: IPMA certificering, non-profit organisaties, technologiebedrijven, verandertrajecten, creatieve sector, ict projectmanagement of overheid. De trainers hebben allen meer dan 20 jaar ervaring met het projectmanagementvak. Een aantal trainers is Prince2 geaccrediteerd. Alle trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven en advisering.

Everdien Breken (1960)
ir. Everdien Breken (MSc, MA) heeft Geodesie gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (1987) en Fine Art aan de Masteropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (2010). Zij werkte vanaf 1987 als consultant en specialist Geografische Informatiesystemen, waar ze al snel ook de rol van projectmanager op zich nam. Als projectleider heeft zij gewerkt voor zowel profit als not-for-profit organisaties. Ook heeft ze ervaring als lijnmanager in de not-for-profit. Zij is sinds 2006 zelfstandig ondernemer en concentreert zich momenteel op het leiden van Internet projecten en projecten in de wereld van de beeldende kunst. Daarnaast is zij PRINCE2 trainer en is ze als trainer verbonden aan www.projectmanagement-training.be. Ook treedt zij op als coach van beginnend projectmanagers. Haar specialiteiten binnen projectmanagement zijn: internet projectmanagement, PRINCE2 projecten en kunstprojecten.
Wouter Baars (1969)
ir. Wouter Baars (MSc.) is oprichter van www.projectmanagement-training.net. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven en maakte daar voor het eerst kennis met de theorie van projectmanagement. Na zijn studie heeft hij in diverse projecten gewerkt, eerst als projectmedewerker maar al snel als projectleider of projectmanager. Hij deed onder andere projecten voor KPN, Waag Society, de Europese commissie, diverse universiteiten en musea en vele kleinere organisaties. Hij is gespecialiseerd in kleine tot middelgrote bedrijven, startups, non-profit, duurzaamheid en de creatieve sector maar kent het hele veld van projectmanagement, van improvisatie via Agile tot en met PRINCE2 en Ipma. Wouter Baars is auteur van het open source handboek voor Projectmanagement.
Paul de Waal (1959)
Paul de Waal heeft na zijn opleiding tot onderwijskundige diverse management en bedrijfskunde opleidingen gedaan. Hij is daarnaast opgeleid tot coach en PRINCE2 geaccrediteerd trainer. Paul heeft als informatieanalist, lijn- en projectmanager lange tijd gewerkt bij verschillende internationale organisaties en daar projecten geleid op het gebied van logistiek, ICT en kantoorinnovatie. Hij heeft diverse projectmanagement trainingen en –opleidingen ontwikkeld. Paul is analytisch sterk, doorziet snel de kern van knelpunten en komt dan met mogelijke oplossingen. Als adviseur, trainer en coach begeleidt bij verander- en implementatietrajecten en ondersteunt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij beheerst zowel de harde als zachte kant van projectmanagement. Zijn adagio luidt dan ook: projectwerk = mensenwerk.Paul geeft trainingen projectmanagement, PRINCE2 en IPMA en vaardigheidstrainingen projectmatig werken en MS project. Zijn specialisaties zijn (internationale) projecten bij MKB, overheid, bedrijfsleven (ICT en/of bedrijfsprocessen gerelateerd), onderwijs en in de zorg en welzijnssector.
Roel Janssen (1973)Projectleider's coach Roel Janssen ir. Roel Janssen (MSc.) studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Theoretische kennis van projectmanagement was een essentieel onderdeel van zijn studie. Na bij Philips te zijn afgestudeerd in 1997, werkte hij bijna 10 jaar voor deze multinational als consultant en stafmanager. Hier deed hij nationale en
internationale praktijkervaring met projecten op; eerst als projectmedewerker, later als projectleider en -manager van diverse efficiency projecten. In de jaren daarna werkte Roel onder andere voor postbedrijf Sandd waar hij zijn projectervaring verder uitbouwde en in 2011 de overname van concurrent SelektMail leidde. Zijn specialiteit binnen projectmanagement is projecten structureren en financieel onderbouwen met integrale business cases. Vanwege zijn passie voor het aanbrengen van structuur in organisaties, processen en projecten richtte Roel in januari 2016 Structuurmakers op. Sindsdien heeft hij diverse projecten begeleid voor onder andere postbedrijf Sandd, bandenfabrikant Apollo Vredestein, drukkerij MailStreet en afvalinzamelaar en -verwerker Meerlanden.
Roger Heirbaut  Roger Heirbaut behaalde zijn diploma Bachelor Informatica aan de Karel de Grote hogeschool in Antwerpen. Na zijn opleiding werkte hij 7 jaar als programmeur, gegevensanalist en docent bij computer constructeur Sperry Univac, daarna 8 jaar als consultant bij Cap Volmac. In 1989 richtte hij Herosoft op, een eenmanszaak waarmee hij meer dan 20 jaar freelance opdrachten vervulde als projectleider en business-analist bij grote Belgische bedrijven in de bank- en verzekeringssector, de industrie en de petrochemie. Binnen zijn functie als IT projectleider heeft Roger het planningsprogramma MS Project intensief gebruikt vanaf versie 3 in 1995 en heeft er een grondige kennis van opgebouwd. In de loop van zijn carrière heeft hij zijn job als IT consultant regelmatig afgewisseld met die van docent en gaf trainingen van o.a. Excel, Visio, Access en voornamelijk MS Project. Intussen werden door hem al meer dan 100 opleidingssessies MS Project gegeven. Door de vele gevarieerde vragen van cursisten te beantwoorden heeft hij zijn parate kennis van het programma sterk kunnen uitbreiden. Als gedreven docent deelt hij graag zijn kennis en ervaring met de cursisten en gaat enthousiast mee op zoek naar de best bruikbare oplossing voor een moeilijk individueel probleem.
Psycholoog-pedagoog Tom JacobsTom Jacobs (1961) studeerde af als Psycholoog-Pedagoog aan de Universiteit Gent. Bij de Belgische Vereniging van Banken coördineerde hij de introductie van computerondersteunde opleiding in de Belgische banksector en projecten van de Europese Commissie voor het uitbouwen van klassiek afstandsonderwijs in Hongarije, Tsjechië, Estland, Litouwen en Turkmenistan. Vervolgens werkte hij als consultant in project- en process-management en leidde de uitvoerfase van het euro-project bij Delta Lloyd Life in België en begon cursussen in projectmanagement te geven bij IIR en Vlerick Business School (tot op heden). Als freelance trainer in management soft skills is hij tevens gespecialiseerd time management en persoonlijke efficiëntie en is hij sinds 2008 een vaste trainer aan de Doctoral Schools van de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Gent. Tom’s stijl van lesgeven kenmerkt zich voornamelijk door ervaring, praktijkgerichtheid (tips & tricks) en een aanstekelijk enthousiasme.

Naast bovenstaande projectmanagement experts kunnen we putten uit een groot netwerk van trainers en consultants met aanvullende expertise. Mocht u daar naar op zoek zijn, neem dan zeker contact op zodat we u kunnen doorverwijzen.