Onze trainers

De trainingen van www.projectmanagement-training.nl worden gegeven door een groep van samenwerkende freelance consultants, ondersteund door een office manager. Elke trainer brengt zijn eigen specialisaties binnen projectmanagement: IPMA certificering, non-profit organisaties, technologiebedrijven, verandertrajecten, creatieve sector, ict projectmanagement of overheid. De trainers hebben allen meer dan 20 jaar ervaring met het projectmanagementvak. Een aantal trainers is PRINCE2 geaccrediteerd. Alle trainers hebben meer dan 10 jaar ervaring in lesgeven en advisering.

Everdien Breken (1960) (MSc, MA) heeft Geodesie gestudeerd aan de Technische Universiteit Delft (1987) en Fine Art aan de Masteropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (2010). Zij werkte vanaf 1987 als consultant en specialist Geografische Informatiesystemen, waar ze al snel ook de rol van projectmanager op zich nam. Als projectleider heeft zij gewerkt voor zowel profit als not-for-profit organisaties. Ook heeft ze ervaring als lijnmanager in de not-for-profit. Zij is sinds 2006 zelfstandig ondernemer en concentreert zich momenteel op het leiden van Internet projecten en projecten in de wereld van de beeldende kunst. Daarnaast is zij PRINCE2 trainer en is ze als trainer verbonden aan www.projectmanagement-training.nl. Ook treedt zij op als coach van beginnend projectmanagers. Haar specialiteiten binnen projectmanagement zijn: internet projectmanagement, PRINCE2 projecten en kunstprojecten.

Evelien Breken
Wouter Baars

Wouter Baars (1969) (ir. MSc.) is oprichter van www.project-management-training.net. Hij studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven en maakte daar voor het eerst kennis met de theorie van projectmanagement. Na zijn studie heeft hij in diverse projecten gewerkt, eerst als projectmedewerker maar al snel als projectleider of projectmanager. Hij deed onder andere projecten voor KPN, Waag Society, de Europese commissie, diverse universiteiten en musea en vele kleinere organisaties. Hij is gespecialiseerd in kleine tot middelgrote bedrijven, startups, non-profit, duurzaamheid en de creatieve sector maar kent het hele veld van projectmanagement, van improvisatie via Agile tot en met PRINCE2 en IPMA. Wouter Baars is auteur van het open source handboek voor Projectmanagement.

Paul de Waal (1959) heeft na zijn opleiding tot onderwijskundige diverse management en bedrijfskunde opleidingen gedaan. Hij is daarnaast opgeleid tot coach en PRINCE2 geaccrediteerd trainer. Paul heeft als informatieanalist, lijn- en projectmanager lange tijd gewerkt bij verschillende internationale organisaties en daar projecten geleid op het gebied van logistiek, ICT en kantoorinnovatie. Hij heeft diverse projectmanagement trainingen en –opleidingen ontwikkeld. Paul is analytisch sterk, doorziet snel de kern van knelpunten en komt dan met mogelijke oplossingen. Als adviseur, trainer en coach begeleidt bij verander- en implementatietrajecten en ondersteunt mensen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hij beheerst zowel de harde als zachte kant van projectmanagement. Zijn adagio luidt dan ook: projectwerk = mensenwerk.
Paul geeft trainingen projectmanagement, PRINCE2 en IPMA en vaardigheidstrainingen projectmatig werken en MS project. Zijn specialisaties zijn (internationale) projecten bij MKB, overheid, bedrijfsleven (ICT en/of bedrijfsprocessen gerelateerd), onderwijs en in de zorg en welzijnssector. Paul is (STiR/NOBCO) gecertificeerd leiderschaps- en systemisch coach.

Paul de Waal
Roel Janssen

Roel Janssen (1973) (ir. MSc.) studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Theoretische kennis van projectmanagement was een essentieel onderdeel van zijn studie. Na bij Philips te zijn afgestudeerd in 1997, werkte hij bijna 10 jaar voor deze multinational als consultant en stafmanager. Hier deed hij nationale en internationale praktijkervaring met projecten op; eerst als projectmedewerker, later als projectleider en -manager van diverse efficiency projecten. In de jaren daarna werkte Roel onder andere voor postbedrijf Sandd waar hij zijn projectervaring verder uitbouwde en in 2011 de overname van concurrent SelektMail leidde. Zijn specialiteit binnen projectmanagement is projecten structureren en financieel onderbouwen met integrale business cases. Vanwege zijn passie voor het aanbrengen van structuur in organisaties, processen en projecten richtte Roel in januari 2016 Structuurmakers op. Sindsdien heeft hij diverse projecten begeleid voor onder andere postbedrijf Sandd, bandenfabrikant Apollo Vredestein, drukkerij MailStreet en afvalinzamelaar en -verwerker Meerlanden.

Tom Jacobs, MA (1961) studeerde af als Psycholoog-Pedagoog aan de Universiteit Gent. Bij de Belgische Vereniging van Banken coördineerde hij de introductie van computerondersteunde opleiding in de Belgische banksector en projecten van de Europese Commissie voor het uitbouwen van klassiek afstandsonderwijs in Hongarije, Tsjechië, Estland, Litouwen en Turkmenistan. Vervolgens werkte hij als consultant in project- en process-management en leidde de uitvoerfase van het euro-project bij Delta Lloyd Life in België en begon cursussen in projectmanagement te geven bij IIR en Vlerick Business School (tot op heden). Als freelance trainer in management soft skills is hij tevens gespecialiseerd time management en persoonlijke efficiëntie en is hij sinds 2008 een vaste trainer aan de Doctoral Schools van de universiteiten van Antwerpen, Brussel en Gent. Tom’s stijl van lesgeven kenmerkt zich voornamelijk door ervaring, praktijkgerichtheid (tips & tricks) en een aanstekelijk enthousiasme.

Tom Jacobs
Ed Lam

Ed Lam (1962) Ed heeft zelf jarenlange ervaring als project-, programma- en lijnmanager bij onder andere onderwijsinstellingen, KPN en Insights Improves. Ook deed hij veel ervaring op in portfoliomanagement. Na ruim 30 jaar in de praktijk te hebben gestaan, is hij nu al weer vele jaren actief als senior consultant en trainer en hij werkt/ werkte voor toonaangevende organisaties als: Croon,Wolter&Dros, Gemeente Gent, Royal Flora Holland, Cofely (nu Engie), Ziggo, Vlaamse Overheid, Ministerie van Defensie, Tennet en CITO. Ed is PRINCE2, MSP, P3O en MoP geaccrediteerd consultant/ trainer en weet theorie, praktijk en gedragscompetenties samen te brengen in op de klant afgestemd trainingsaanbod.

Antonie Reichling, gestart als werktuigbouwkundig ingenieur, verwierf de basis voor zijn kennis en ervaring met organisatieontwikkeling gedurende 14 jaar praktijk binnen organisaties. Sinds 1992 is hij vrij gevestigd als organisatiecoach. Met zijn expertise in strategisch management, projectmanagement en kwaliteitsmanagement, helpt hij organisaties duurzame oplossingen te creëren. Hij begeleidde projecten van een groot aantal organisaties, variërend van kleine en grote ondernemingen via non-profit tot grote overheidsorganisaties, in Nederland en in het buitenland. Samen met twee collegae bracht hij De ProjectCheck op de markt. In 2019 werd hij gecertificeerd als EOQ-NNK kwaliteitsmanager.

Antonie Reichling
Saskia Reudink

Saskia Reudink is van huis uit organisatie-antropoloog, waarbij zij zich de afgelopen 7 jaar verder heeft verdiept in het vakgebied Groepsdynamica. Ze is gefascineerd door menselijk gedrag in groepsverband en helpt graag om daar het maximale uit te halen. Saskia past haar ervaring als adviseur, trainer en programmamanager toe binnen organisaties en teams, waarbij het met name gaat verandertrajecten, in dialoog gaan met grote groepen en het betrokken krijgen van medewerkers. Daarnaast past ze haar kennis ook toe in de advisering van gemeentes en corporaties bij participatietrajecten, met name rond dialoogvoering en het betrokken krijgen van wijken.

Naast bovenstaande project- en programmamanagement experts kunnen we putten uit een groot netwerk van trainers en consultants met aanvullende expertise. Mocht je daar naar op zoek zijn, neem dan zeker contact op zodat we je kunnen doorverwijzen.