Scrum Master Online

Snel je Scrum Master certificaat halen?

Als je snel je Scrum Master certificaat van Scrum.org (PSM-I) wil halen dan is de online Scrum Master opleiding wellicht een mooie oplossing voor je. De inhoud komt overeen met onze reguliere Scrum Master (PSM-I) opleiding maar dan helemaal online (elearning).  Je kan direct starten, studeren wanneer je wilt en in je eigen tempo. Je hebt een jaar om de online cursus af te ronden. In de praktijk heb je tussen de 4 en 8 uur nodig om de stof door te nemen en je voor te bereiden voor het examen.

Voor wie?
Deze cursus is ontwikkeld voor de mensen die Scrum Master willen worden en/of die het officiële certificaat PSM-I certificaat willen behalen. De cursus bestaat uit de volgende onderwerpen:

Programma Scrum Master (PSM-I)

 • Wat is Agile? Wat is Scrum?
 • Waarom scrum in vergelijking met traditionele projecten (“watervalmodel”)?
 • Scrum theorie
 • Het Scrum proces
 • De Scrum teamrollen
 • De Scrum artefacts
 • Scrum events
 • Dienend leiderschap
 • Scrum artifacts
 • The Scrum guide
 • Scrum proefexamens met meer dan 500 examen vragen om mee te oefenen

De cursus bestaat uit 8 modules met gemiddeld ongeveer 6 lessen per module (video’s, tekst en oefeningen). Tijdens de elearning cursus is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen of het hebben van contact. Het systeem houdt goed bij waar je gebleven bent zodat je de online cursus in stappen in je eigen tempo kunt afronden.

Na de cursus

Deze online training heeft een eigen Scrum Master certificaat dat je na het doen van het examen behaalt.

Wanneer je deze cursus doorlopen hebt, ben je ook goed voorbereid voor het PSM-I examen van Scrum.org. Let op om dit examen te doen moet je nog een aanvullende investering doen (150$ via scrum.org).

Voorkennis

De cursus wordt in het Nederlands gegeven maar het examen is in het Engels. In de cursus zitten veel Engelstalige termen en ook de proefexamens zijn in het Engels dus beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Verschil met de Agile opleiding?

Er is een grote overlap met onze Agile opleiding en we raden mensen niet aan om ze allebei te doen. Deze Scrum master opleiding concentreert zich vooral op Scrum, de Agile opleiding is breder, Scrum is hier een kleiner onderdeel. Daarbij is de Scrum Master opleiding gericht op het behalen van het officiële Scrum Master certificaat (PSM-I) bij Scrum.org en is de begeleiding om dit certificaat te behalen intensiever.

Aanmelden en prijs:
De cursus Scrum Master online kost 325 Euro excl. Btw. Je hebt dan een jaar lang toegang tot de lesmaterialen en begeleiding op afstand. Je behaalt na het examen van deze cursus een certificaat. Wil je ook het officiële Scrum.org certificaat dan is een aanvullende investering nodig van 150 $ om je examen af te nemen op Scrum.org.

Screenshots van de cursus

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier. We maken dan je inschrijving snel in orde. Mocht je hulp nodig hebben bij het inschrijven neem dan contact met ons op.