Scrum Master

Scrum Master certificaat

Als je scrum teams wil gaan leiden of begeleiden of als je scrum wilt introduceren in jouw organisatie, dan is het slim om je Scrum Master certificaat van Scrum.org (PSM-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien wordt je geregistreerd als gecertificeerde Scrum Master bij hun organisatie.

Voor wie?
Voor de cursisten die zich vooral op Scrum willen richten binnen de agile wereld en die het officiële certificaat PSM-I certificaat willen behalen hebben we deze cursus ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit één trainingsdag met een docent en een dag elearning (te volgen wanneer het jou past). In de cursusdag wordt alles behandeld wat je moet begrijpen en in het elearning deel wordt je getrained om het examen in een keer te halen.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat is Agile? Wat is Scrum?
  • Waarom scrum in vergelijking met traditionele projecten (“watervalmodel”)?
  • Scrum theorie
  • Het Scrum proces
  • De Scrum artefacts
  • Scrum events
  • Dienend leiderschap
  • Scrum materialen
  • The Scrum guide
  • Scrum proefexamens met meer dan 500 oefenvragen

De cursus bestaat uit één trainingsdag. Daarnaast moet je rekenen op 8-12 uur werk met het doornemen van de elearning onderdelen en de proefexamens. Tijdens de elearning modules wordt je stap voor stap voorbereid voor het exam, als je ergens niet uitkomt is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen of het hebben van contact met je docent.

Na de cursus

Deze training heeft een eigen Scrum Master certificaat dat je na het doen van het online examen behaalt. Dit examen doe ja na afloop van de trainingsdag en kost niets extra. Je mag het examen zo vaak doen als nodig.

Wanneer je deze cursus (trainingsdag en online examentraining) doorlopen hebt ben je ook goed voorbereid voor het PSM-I examen op Scrum.org. Let op om dit examen te doen moet je nog een aanvullende investering doen (150$ via scrum.org).

Voorkennis

De cursus wordt in het Nederlands gegeven maar het examen is in het Engels. In de cursus zitten veel Engelstalige termen en ook de proefexamens zijn in het Engels dus beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Verschil met de Agile opleiding?

Er is een grote overlap met onze Agile opleiding en we raden mensen niet aan om ze allebei te doen. Deze Scrum master opleiding concentreert zich vooral op Scrum, de Agile opleiding is breder, Scrum is hier een kleiner onderdeel. Daarbij is de Scrum Master opleiding gericht op het behalen van het officiële Scrum Master certificaat (PSM-I) bij Scrum.org en is de begeleiding om dit certificaat te behalen intensiever.

Prijs

De kosten voor deze opleiding bedragen 595,- euro exclusief btw.

Je behaalt na het examen van deze cursus een certificaat. Wil je ook het officiële Scrum.org certificaat dan is een aanvullende investering nodig van 150 $ om je examen af te nemen op Scrum.org.