Scrum Master

Scrum Master certificaat

Als je scrum teams wil gaan leiden of begeleiden of als je scrum wilt introduceren in jouw organisatie, dan is het slim om je Scrum Master certificaat van Scrum.org (PSM-I) te behalen. Met dit certificaat bewijs je dat je scrum beheerst en bovendien wordt je geregistreerd als gecertificeerde Scrum Master bij hun organisatie.

Voor wie?
Voor de cursisten die zich vooral op Scrum willen richten binnen de agile wereld en die het officiële certificaat PSM-I certificaat willen behalen hebben we deze cursus ontwikkeld. Deze cursus is uitsluitend online te volgen, waarbij een deel elearning is en een deel online live met een docent.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Wat is Agile? Wat is Scrum?
  • Waarom scrum in vergelijking met traditionele projecten (“watervalmodel”)?
  • Scrum theorie
  • Het Scrum proces
  • De Scrum artefacts
  • Scrum events
  • Dienend leiderschap
  • Scrum materialen
  • The Scrum guide
  • Scrum proefexamens

De cursus bestaat uit 2 online live sessies van ongeveer 3 uur. Daarnaast moet je rekenen op 8-12 uur werk met het doornemen van de elearning onderdelen en de proefexamens. Tijdens de elearning modules wordt je door de docent begeleid met huiswerkopdrachten en de mogelijkheid tot het stellen van vragen of het hebben van contact.

Na de cursus

Wanneer je deze cursus doorlopen hebt ben je goed voorbereid voor het PSM-I examen op Scrum.org. Let op om dit examen te doen moet je nog een aanvullende investering doen (150$ via scrum.org).

Voorkennis

De cursus wordt in het Nederlands gegeven maar het examen is in het Engels. In de cursus zitten veel Engelstalige termen en ook de proefexamens zijn in het Engels dus beheersing van de Engelse taal is noodzakelijk.

Verschil met de Agile en Scrum opleiding?

Er is een grote overlap met onze Agile en Scrum opleiding en we raden mensen niet aan om ze allebei te doen. Deze Scrum master opleiding concentreert zich vooral op Scrum waar de Agile en Scrum opleiding breder is. Daarbij is de Scrum Master opleiding gericht op het behalen van het officiële Scrum Master certificaat (PSM-I) bij Scrum.org en is de begeleiding om dit certificaat te behalen intensiever. De Scrum Master opleiding vindt uitsluitend online plaats.

Prijs

De kosten voor deze opleiding bedragen 795,- euro exclusief btw.

Je behaalt na het examen van deze cursus een certificaat. Wil je ook het officiële Scrum.org certificaat dan is een aanvullende investering nodig van 150 $ om je examen af te nemen op Scrum.org.