MS Project – Basis

Microsoft Project Basistechnieken

De nieuwe, volledig digitale training Microsoft Project (2019) Basistechnieken staat vanaf heden online. Kies je eigen moment, tempo en intensiteit voor het volgen van deze training.

 

Wat is Microsoft Project?

Microsoft Project is een programma waarmee je projecten kunt plannen en besturen. Het is een krachtig hulpmiddel voor het automatisch plannen van taken, toewijzen van resources, berekenen van kosten, volgen van de projectvoortgang en rapporteren over specifieke projectaspecten. Afhankelijk van de behoeften van de gebruiker kan dat heel globaal of juist zeer gedetailleerd. Versie 2019 is de meest recente versie van de software.

Je kunt voor deze basistraining ook een oudere versie van Microsoft Project gebruiken, bijvoorbeeld de 2016, 2013 of 2010 versie. Dat is in principe geen probleem. Wel zien sommige schermen er mogelijk wat anders uit. Versies vóór MS Project 2010 zijn een stuk minder geschikt voor het volgen van deze onlinetraining.

voorbeeld van de online omgeving

De online training

Inhoud training Microsoft Project 2019 Basistechnieken

De training bestaat uit korte deellessen met stapsgewijze instructies en screenshots, meer dan 2 uur videomateriaal waarin wordt getoond hoe je Microsoft Project zo effectief mogelijk gebruikt, op maat gemaakte oefeningen om je vaardigheden te vergroten, kennistests waarmee je een certificaat kunt behalen en vele mogelijkheden om vragen te stellen aan de trainer.

Het programma van de training bestaat uit de volgende onderdelen:

 • De software verkennen en een nieuw projectplan maken
 • De projectkalender instellen en automatisch plannen activeren
 • Een takenlijst aanmaken en de duur voor verschillende projecttaken bepalen
 • Belangrijke mijlpalen toevoegen, met of zonder (tijds)duur
 • Taken met elkaar verbinden en het projectplan structureren
 • Hyperlinks en notities toevoegen
 • Werkresources aanmaken en hun maximale capaciteit instellen
 • Tarieven aan werkresources toekennen
 • De werkresourcekalender aanpassen (vrije dagen, part-time werk)
 • Kostenresources aanmaken
 • Werk- en kostenresources aan taken toewijzen
 • De effecten van resourcewijzigingen op capaciteit, werk en (taak)duur definiëren
 • Het projectplan doorrekenen en een tijdlijn maken
 • De basislijn als vertrekpunt voor voortgangsbewaking instellen
 • Voortgang verwerken in het projectplan
 • Standaard voortgangsrapporten opvragen en aanpassen
voorbeeld van de online les

 

Lesvorm

Als cursist heb je in de online lesomgeving een jaar de tijd om de online lessen en videolessen te volgen, en oefeningen te doen. De training bestaat hoofdzakelijk uit 8 blokken met (korte) teksten inclusief screenshots en instructies, ruim 50 instructievideo’s, vele downloadbare bestanden horende bij twee voorbeeldprojecten, tips van de trainer, gerichte vaardigheidsoefeningen, groepsdiscussies op forums en tussentijdse toetsen. Na het behalen van alle tussentijdse toetsen krijg je een trainingscertificaat. Klik hier voor de uitgebreide inhoudsopgave van de cursus.

voorbeeld van een opdracht

Begeleiding

Cursisten volgen stapsgewijs de lessen. Het systeem houdt bij waar je gebleven bent. Regelmatig zijn er toetsen om te kijken of je alles snapt. Daarnaast kun vele deelopdrachten maken en jouw uitkomsten vergelijken met die van de trainer; zowel met screenshots als middels voorbeeldbestanden. Ook kan je vragen stellen via forums of rechtstreekse berichten aan de trainer sturen. Daarnaast heeft elke cursist recht op een adviesgesprek met de trainer van maximaal 1 uur per Skype, Zoom, Teams of telefoon.

Om de gehele cursus te doorlopen heb je ongeveer 12 tot 16 uur nodig.

voorbeeldvraag van de kennistoets

 

Na de online training

Na het volgen van deze training ben je in staat een doeltreffende projectplanning te maken en beheers je de basistechnieken van Microsoft Project (2019) software. Je kunt taken aanmaken en inplannen, resources opzetten en toewijzen aan taken, kosten berekenen, de projectvoortgang volgen en rapporteren over specifieke projectaspecten. Tevens beschik je over een certificaat van deelname.

Gevorderde opleiding

Na deze cursus MS project heb je een goede kennis van het softwarepakket en kan je er goed mee werken. Mocht je nog verder willen gaan in de beheersing van dit pakket dan kan je de online gevorderde MS project training volgen bij ons.

Aanmelden en prijs:

De training Microsoft Project (2019) Basistechnieken online kost 209,- Euro excl. btw, inclusief digitale reader. Je hebt dan een jaar lang toegang tot de lesmaterialen en begeleiding op afstand.

Inschrijven kan  via het inschrijfformulier. Vergeet voor zakelijke aanmeldingen niet uw BTW nummer te vermelden in het formulier.