Agile en Scrum

Cursus Agile/Scrum projectmanagement

De cursus Agile/Scrum projectmanagement is bedoeld voor projectleiders, opdrachtgevers en teams die overwegen om agile te gaan werken. Agile projecten gaan niet uit van een vooraf vastomlijnd projectresultaat en zijn daarom goed geschikt voor creatieve projecten, waaronder softwareprojecten, productontwikkeling en innovatietrajecten. De cursus is ook interessant voor gevorderde projectleiders die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden.

Trainingsdag + e-learning + Scrum Master / Agile Coach examen

Naast de trainingsdag hebben we een e-learning en examenmodule toegevoegd aan de training Agile en Scrum. Alhoewel u na de trainingsdag al een goed begrip zult hebben van Agile en ermee aan de slag kunt, zal de e-learningmodule u helpen uw kennis over Agile te verdiepen.

Agile en Scrum simulatie game
Agile en Scrum simulatie game

U kunt er ook het examen Scrum / Agile afnemen. Voor het doornemen van de onlinelessen en het voorbereiden op het examen heeft u nog ongeveer 3 uur studietijd nodig. Na het behalen van het examen ontvangt u het certificaat “Scrum master / Agile coach”.
N.B. het doorwerken van de e-learningomgeving is niet strikt noodzakelijk voor een goed begrip van Agile. Indien gewenst kunt u de training beperken tot uitsluitend de trainingsdag.

De kosten voor de training bedragen € 495  De kosten zijn inclusief literatuur, syllabus, toegang tot de e-learningmodule, examen, lunch, koffie/thee en exclusief BTW.

Voorkennis: Enige basiskennis van projectmanagement (watervalmethode) is handig maar niet noodzakelijk.

Je leert in deze eendaagse opleiding hoe je een Agile-project kunt uitvoeren. We werken daarbij met de belangrijkste verschillende Agile methodes, zodat je niet vast zit aan een bepaalde school of stroming. Zo wordt er gekeken naar het traditionele watervalmodel, Extreme Programming (XP), SCRUM, DSDM en andere methoden.

Het programma van de cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Wat is Agile? Wat is Scrum?
 • Agile versus traditionele projecten (“watervalmodel”)
 • De stappen in een Agile-project
 • De rollen en taken in een Agile-team
 • Oefenen met de Agile-simulatie
 • Agile-stromingen (XP, Scrum, DSDM, e.a.)
 • Agile-project inpassen in een organisatie
 • Het maken van een (Agile) planning
 • Bewaken van de kwaliteit en snelheid van je Agile-project
 • Nadelen, risico’s en beperkingen van Agile-methodieken
 • Hulpmiddelen en tools voor het uitvoeren van een Agile project
 • Online Scrum Master / Agile Coach examen (optioneel)

Agile voor niet ICT-projecten?

Agile en Scrum is ontstaan in de wereld van de softwareontwikkeling. Alhoewel Agile nu ook daarbuiten toegepast wordt, werkt Agile vooral goed in projecten waarbij iets ontworpen en gemaakt moet worden in opeenvolgende stappen. Dit kan software zijn, maar ook hardware, websites, kunstwerken, uitvindingen, onderzoeksopstellingen, design artikelen, speelgoed, nieuwe machines en dergelijke.

Recent zijn er initiatieven om Agile ook toe te passen in administratieve omgevingen of op marketing- en communicatie-organisaties. Alhoewel we niet uitsluiten dat Agile voordelen biedt in dergelijke omgevingen zien we vaak dat er binnen een dergelijke omgeving maar een beperkt deel van het Agile-instrumentarium toegepast wordt. In deze cursus wordt het hele Agile-bestek behandeld. Als u niet betrokken bent in projecten waar iets ontwikkeld en gemaakt wordt, kan het zijn dat bepaalde onderdelen van de Agile-methodiek niet in uw organisatie toegepast kunnen worden.

Overzicht van de data van onze trainingen voor de komende periode. Indien gewenst kan de training ook incompany plaatsvinden.

Brochure Agile & Scrum training
Brochure Agile & Scrum training

Download de brochure van onze Agile cursus met meer informatie, inclusief een inschrijfformulier. Je kunt ook direct online inschrijven >>

Beoordeling via Springest voor Agile NL:
9.0 uit 31 beoordelingen

Engelstalige training Scrum?

De cursus Agile & Scrum geven we ook in het Engels. Meer informatie hierover kunt u lezen op onze Engelstalige pagina over Scrum trainingen.